Drujbele, cositoarele electrice, dar si masinile de tuns iarba au nevoie sa se alimenteze fie cu energie electrica, fie cu combustibil, pentru a putea sa ofere randamentul asteptat de catre utilizator.

In cazul utilajelor electrice, acestea pot sa functioneze fie direct alimentate de la retea, fie prin intermediul energiei furnizate de acumulatorii din dotare. Daca ne referim la utilajele care functioneaza pe baza de combustibil, cele mai multe fac apel la energia pe care o poate genera un motor diesel.

La fel ca orice alt tip de motor, acesta este expus defectiunilor, ca urmare a uzurii si nu numai. Iata ce poti face, daca motorul tau nu mai da randamentul necesar!

Motorul diesel nu mai functioneaza corect. Ce e de facut?

Motoarele diesel sunt motoare cu ardere interna, a caror functionare presupune aprinderea combustibilului la temperaturi ridicate. Combustibilul utilizat, in cazul acestor motoare, este motorina.

Principiul de functionare, dar mai ales capacitatea motoarelor pe motorina de a genera puteri mari, le-au transformat de-a lungul existentei lor in solutii potrivite pentru autoturisme, dar si pentru utilaje precum motocoasele, drujbele sau masinile de tuns gazonul.

In cazul unui autoturism, defectarea motorului este o problema foarte mare si extrem de greu de remediat, din cauza costurilor foarte mari. Utilajele carora li s-a defectat motorul, in schimb, pot fi usor aduse inapoi in stare de functionare. Totusi, de ce se defecteaza motorul?

Exista multi factori care pot sa provoace defectarea acestei componente esentiale pentru angrenajul unui utilaj. Manifestarea unora poate fi evitata, in timp ce altii sunt consecinte firesti ale trecerii timpului si ale utilizarilor repetate ale piesei. Iata lista cauzelor potentiale:

  • suprasolicitare;
  • utilizare neconforma cu indicatiile producatorului;
  • combustibil de slaba calitate;
  • lispa uleiului de motor la utilizare;
  • expirarea duratei de viata.

Odata ce ai constatat defectarea motorului, singura masura pe care o poti lua este aceea de a-l inlocui cu o componenta noua. Daca ai cumparat utilajul nou si nu ai experienta in utilizarea de astfel de echipamente, exista posibilitatea ca o astfel de defectiune sa te faca sa te panichezi. Nu este cazul, pentru ca poti gasi rapid un alt motor diesel, tinand cont de:

compatibilitatea cu echipamentul pe care il detii – asigura-te ca alegi un motor care sa se potriveasca pe drujba, motocoasa ori masina de tuns iarba pe care o ai.

puterea motorului – este important ca motorul sa fie suficient de puternic pentru a face fata sarcinilor la care vei supune echipamentul pe care acesta va fi montat.

pretul piesei – o regula intuitiva pe care trebuie sa o respecti atunci cand alegi motorul este aceea de a nu merge pe o varianta care sa coste mai mult decat utilajul in sine.

garantia oferita – pentru a avea certitudinea ca te vei putea bucura de o piesa care sa ofere randament optim, pe o durata cat mai indelungata, alege sa cumperi motor diesel de la un distribuitor care ofera garantie produselor vandute.

Intra pe GeneralMotor.ro si descopera gama variata de motoare diesel, din care poti alege piesa compatibila cu utilajul tau. Ai acces la o varietate deosebita de motoare, disponibile la preturi excelente si care vin si cu termene de garantie generoase!