Utilizarea unui perete de caramida ca element de design in casa ta

Peretii interiori din caramida nu par sa se demodeze niciodata, dar odata cu aparitia stilurilor industriale loft si boho chic, par sa fie mai populari ca niciodata. Deci, cum decorezi o camera cu un perete de caramida? Si cum poti sa adaugi caramida in decorul casei tale daca nu o ai deja?

Am compilat acest ghid complet despre cum sa folositi caramida ca element de design in casa si cum sa o adaugati daca nu o aveti. In plus, veti gasi sfaturi despre cum sa decorati,dar si sa pictati caramida.

Cum sa decorezi un perete de caramida

Caramida completeaza majoritatea stilurilor decorative, inclusiv o mansarda, living-ul sau chiar un foisor. Decorul modern arata altfel atunci cand este plasat pe un perete de caramida. Daca ai deja un zid de caramida, iata cum il poti utiliza la intregul sau potential.

1. Expune-l

Nu ascunde caramida. Mai bine optezi pentru rafturi plutitoare, decat sa acoperi o sectiune uriasa de caramizi cu o biblioteca . Sau cumpara o unitate de rafturi care lasa o vedere clara asupra peretelui din spatele acestora. In loc sa pui un televizor sau lucrari mari de arta, ceva ce poate fi dificil de facut, ia in considerare asezarea lor pe un alt perete. In acest fel, vei vedea mai mult din caramida.

2. Decor

In timp ce doresti sa scoti in evidenta caramida, poti adauga, de asemenea, note de culoare si alte decoruri. Lucrarile de arta stralucitoare si plantele verzi adauga note de culoare care evidentiaza caramida. Pastreaza-l simplu si nu incarca peretele. Adesea, o decoratiune sau cateva plante in ghivece sunt suficiente pentru a da viata zidurilor de caramida.

3. Mergi pe natural

Pe langa plante, lemnul natural poate face ca un zid de caramida sa arate si mai bine. Adauga accente de lemn, cum ar fi rafturi, scari, scaune si comode. Echilibreaza-le cu piese in tonuri neutre. De exemplu, o canapea neagra va arata elegant pe un perete de caramida impodobit cu lucrari de arta simple.

4. Picteaza-l.

Majoritatea oamenilor isi imagineaza rosu sau maro cand vine vorba de caramida. Dar acestea pot avea diferite culori, de la lut si cafeniu la gri, alb ,chiar si negru. Cei in varsta pot fi varuiti. Pentru o decoratiune dramatica, va puteti picta caramizile. Albul este cea mai populara alegere, dar iti poti picta peretele de caramida aproape in orice culoare, atata timp cat esti dispus sa te angajezi in aceasta activitate,deoarece caramida este atat de pretentioasa, incat este dificil sa indepartezi culoarea odata ce a fost aplicata.

 Cum sa vopsesti peretii de caramida

Caramizile clasice rosii si maro au o atractie atemporala, dar caramida este in tendinta astazi si spre alte culori, potrivit Asociatiei Industriei de Caramizi. Un sondaj din 2019 a constatat ca cele mai bune alegeri de culori rezidentiale pentru caramizi includ alb, gri, cafeniu, cu un interes din ce in ce mai mare pentru verde, negru si cele cu tenta metalica.

Sper ca dupa ce ai citit acest articol ti-ai dat seama cat de frumos ar fi un astfel de perete in propria ta casa.Nu mai astepta si apuca-te de treaba!!