Gasirea sufletului tau pereche nu este o chestiune de magie. Nici nu este vorba de a astepta firele destinului pentru a tese ocazia potrivita. Cuplul ideal este unul care constituie o intalnire in care emotionalul si spiritualul se armonizeaza aproape perfect. In primul rand, necesita o munca interioara adecvata pentru a fi efectuata. Nu poti gasi un partener emotional care sa se adapteze la anumite valori daca nu stii  ce vrei, cine esti si ce te identifica .

Dupa cum se spune adesea, „atrageti ceea ce esti”. Prin urmare, este important sa fii cineva matur, increzator in sine si capabil sa ofere celorlalti ce este mai bun cu autenticitate si carisma.

Sa ne adancim in ea.

Gasirea sufletului pereche este ceva pe cat de simplu, pe atat de complex.

1. Fii clar cu privire la prioritatile tale

Majoritatea oamenilor au o filmare anterioara, propriul „rucsac” personal. Acesta este plin de povesti emotionante, bucurii si, de ce nu, si frangeri de inima.

Cu toate acestea, ati invatat cu adevarat din toate aceste experiente? Tot ceea ce a trait in trecut ar trebui sa serveasca drept invatare. Doar asa vei putea sa te cunosti mai bine si sa clarifici ce vrei si cu ce nu esti dispus sa suporti.

Trebuie sa fii clar cu privire la prioritatile tale. Astfel poti pune filtre asupra a ceea ce vine, asupra oamenilor care iti intersecteaza calea. Nu este indicat sa cazi in aceleasi greseli si nici sa repeti aceleasi tipare nedorite de ieri.

2. Bucura-te de drumul tau, de viata si de tine

In loc sa te obsedezi sa-ti gasesti sufletul pereche, lasa-i sa o faca. Permite dragostei sa te gaseasca in timp ce te bucuri de viata, de tine si de ceea ce te inconjoara.

Uneori, iti stabilesti atat de multe obiective in viata de zi cu zi incat uita  ceva esential: sa incetinesti si sa apreciezi momentul. Sa ma bucur de acel aici si acum in care se intampla cele mai frumoase lucruri, precum si cele mai minunate coincidente.

Doar cei care se bucura de drumul lor si isi permit sa se iubeasca pe deplin stiu ce merita si sunt. Acesti oameni sunt, de asemenea, mult mai receptivi la ceea ce ii inconjoara.

3. Fii matura emotional

Nu cauta pe cineva care sa-ti stinga singuratatea, sa vindece ranile trecute, sa umple golul pe care ti-a lasat cineva. Ba mai mult, nu cauta un ideal imposibil. Nu va hraniti nici asteptarile de la iubirile romantice: cautati o iubire matura, o relatie curajoasa.

  • Fii clar ce vrei si ce nu vrei sa repete sau sa suferi din nou.
  • Cu toate acestea, maturitatea emotionala este, de asemenea, esentiala atunci cand vine vorba de a-ti gasi sufletul pereche.

Daca vrei pe cineva responsabil, cineva cu empatie, apropiat, care stie sa asculte, sa impartaseasca fara sa depinda si sa iubeasca fara control, aminteste-ti: incepe tu sa exersezi aceste dimensiuni.

4. Gaseste-ti propria voce inainte de a-ti gasi sufletul pereche

Cum isi gaseste cineva propria voce? Dincolo de metafora, dincolo de simbolic, exista un fapt incontestabil: nimeni nu poate gasi o persoana asemanatoare daca nu se cunoaste mai intai pe sine.

Altfel, daca nu esti clar ce esti cu adevarat, ce te deranjeaza, ce te doare sau care sunt adevaratele tale nevoi, ce vei face este sa te subordonezi celor ale altora.

Prin urmare, nu neglija niciodata valoarea autocunoasterii, a cunoasterii unde iti sunt limitele, care sunt valorile tale , defectele si slabiciunile, precum si punctele tale forte.

5. Asculta-ti intuitia

Ei spun ca intuitia este vocea inimii, dar, in realitate, este mult mai mult. Intuitia, precum si banuielile, sunt reflectarea subconstientului. Aici se gaseste esenta ta autentica, amintirile tale, personalitatea ta si toate acele cunostinte care iti permit sa dai raspunsuri rapide atunci cand ai cea mai mare nevoie.

Astfel, atunci cand te vei afla in fata acelei persoane speciale, intuitia ta te va face sa simti asta. Ai incredere si, mai presus de toate, poti sa-ti asculti al saselea simt.

6. Crede in „sufletul pereche” tau, fii receptiv

De ce sa nu crezi ca intr-adevar exista o persoana de cealalta parte a acelui fir rosu al destinului atasat de degetul tau mic? Cineva care poate fi adevaratul tau suflet pereche?

Nu este nimic in neregula cu ea, atata timp cat esti clar cu privire la unele concepte:

  • Sufletul tau pereche nu trebuie sa fie cineva cu aceleasi gusturi ca tine.
  • Sufletul pereche este cineva cu care te conectezi intr-un mod foarte profund, dincolo de hobby-uri sau gusturile personale.
  • Conectarea inseamna ca, chiar daca sunteti diferiti, va veti intelege si va veti imbogati unul pe celalalt.
  • Vei fi  „unul” format din „doua” parti, pastrandu-ti intotdeauna propria individualitate. In acelasi timp, te vei bucura de aceeasi calatorie, de un proiect comun.

Sufletul tau pereche este cel care te va iubi neconditionat

In concluzie, dincolo de natura romantica si simbolica a termenului „suflet pereche”, exista de fapt o serie intreaga de procese emotionale si psihologice care definesc bine ceea ce multi inteleg ca fiind prototipul cuplului perfect.

Totusi, trebuie sa fii clar cu privire la ceva: cine te iubeste o va face neconditionat. Nu va trebui sa cersi sau sa cersi pentru atentie, pentru ca pentru acea persoana vei fi un dar din cer si ei te vor pretui ca atare. Nu cauta o iubire ideala: cauta o iubire adevarata.