Patruzeci de cumparatori extrem de norocosi sunt pe cale sa se alature unuia dintre cele mai exclusiviste cluburi auto din lume, platind 3,5 milioane de dolari bucata pentru privilegiul de a detine primul supercar de productie exclusiv pentru piese Lamborghini – Essenza SCV12, care este, de asemenea, cel mai puternic Lamborghini vreodata construit.

Cu un motor V12 capabil sa produca peste 830 de cai putere, acesta a fost dezvoltat de Lamborghini Squadra Corse, divizia de curse a companiei, si proiectat de la inceput de studioul intern Lamborghini Centro Stile.

La cateva luni dupa ce a fost dezvaluit lumii, Lamborghini continua sa puna ultimele atingeri pe Essenza SCV12, cu functionare limitata. Nu numai ca hypercar-ul doar pe pista arata uimitor, dar acest clip arata ca este una dintre cele mai bune sunete de pe pamant.

Dezvoltat exclusiv pentru utilizarea pe senile, Essenza SCV12 este alimentat de un V12 de 6,5 litri cu aspiratie naturala, legat de motorul lui Aventador. Avand in vedere acest lucru, ati putea fi scuzat pentru a crede ca ar suna foarte asemanator cu Aventador. Cu toate acestea, nu. De fapt, urletul motorului V12 face ca fratele sau legal sa para bland.

Desi Essenza SCV12 nu este legala pe strada, clientii vor avea o multime pentru a-i mentine ocupati. Masina vine cu propriul sau program de curse la cele mai prestigioase piste de curse FIA ​​din intreaga lume si include, de asemenea, servicii de depozitare intr-un nou hangar la legendarul sediu Lamborghini din Sant’Agata Bolognese, Italia, dedicat exclusiv clubului Essenza SCV12.

Fiecare masina va avea propriul garaj personalizat, in timp ce instalatia va gazdui si Laboratorul de soferi Lamborghini Squadra Corse, oferind programe de antrenament atletic similare celor utilizate de pilotii oficiali de curse Lamborghini.

Designul masinii aduce un omagiu prototipurilor emblematice precum Miura Jota si Diablo GTR si, desi rezultatul este inconfundabil Lamborghini, este diferit de tot ceea ce marca a produs pana acum. Primul Essenza SCV12 a fost fotografiat exclusiv pentru Maxim la Pirelli HangarBicocca din Milano, un „exemplu valoros de arheologie industriala, un loc nascut pentru a produce obiecte mecanice care este acum un spatiu artistic care gazduieste capodopere contemporane”, cum ar fi cel mai recent hipercar de la Lamborghini.

Obiectivul Essenza SCV12 nu este sa concureze cu alte masini, ci mai degraba sa locuiasca intr-un loc special unde membrii acestui club exclusiv Lamborghini pot conversa si evalua diferitele moduri de utilizare si tratare a masinii. Si exact asta vom oferi clientilor nostri SCV12. Daca un client vrea sa mearga si sa se distreze la curse cu un prieten, acesta are dreptul la acea libertate; cu toate acestea, Squadra Corse nu va organiza curse impotriva altor marci.

Restul designului Essenza SCV12 este la fel de uluitor ca cel al centralei electrice V12: configuratia suspensiei este montata direct in partea superioara a transmisiei, iar monococul ultrarigid din fibra de carbon permite masinii sa elimine o cusca de rulare din otel greu ( perfect pentru versiunea fara acoperis). Aerodinamica este, de asemenea, in afara acestei lumi. Essenza SCV12 poate produce 2.646 de lire sterline la 155 mph.

Incepand cu 2021, norocosii proprietari ai acestor masini se vor putea bucura de cinci zile de cale, cu indrumare si asistenta tehnica furnizate de Lamborghini. Detinerea uneia dintre aceste creatii rafinate va avea o multime de avantaje si este bine sa vezi producatorii investind la fel de mult timp in clientii lor ca si cu masinile lor.